El Bloc de Cultura

Des de la Fundació Catalunya-La Pedrera volem fomentar la creació artística i la reflexió per mitjà de l’acció i la difusió cultural, tot impulsant el talent per arribar cada dia a més persones.

Un singular vespre de jazz a l’Auditori

El proper 17 de setembre al nostre auditori de La Pedrera oferirem un concert de jazz clàssic de la mà dels Barcelona Swing Serenaders. Es tracta d’una ocasió singular que no només ens permetrà entendre l’evolució del jazz, des dels seus orígens populars fins esdevenir una proposta estètica complexa plena d’emocions, sinó que també inclourà propostes que la faran accessible a les persones amb limitacions sensorials.

La millor manera d’entendre el jazz és escoltar-ho, però també hem de saber què estem sentint. Fusionat amb molts estils i tendències, des de la música llatina, com ara pop, flamenc o música electrònica, el jazz sovint s’ha relacionat amb certs cercles intel·lectuals atès que requereix un esforç més enllà de la simple escolta.

Per una banda, els intèrprets de jazz que necessiten grans habilitats tècniques i força estudi, així com certes habilitats innates, eleven les seves cotes interpretatives gràcies a la improvisació i el fraseig esdevenint així compositors de noves línies melòdiques. Per l’altra, a l’oient aquesta música l’exigeix que entengui l’estructura i les melodies així com poder distingir entre els diferents intèrprets.

Amb aquest proper concert, tot seguint la línia vocacional de la nostra Fundació per la universalitat en l’accessibilitat a la cultura, es permetrà a les persones cegues o amb baixa visió descobrir tàctilment els instruments, un cop finalitzat el concert, i copsar de ben a prop de la mà d’Oriol Romaní, intèrpret i musicòleg dels Barcelona Swing Serenaders, la força expressiva d’aquesta música. De la mateixa manera, per accedir als comentaris durant el concert per a les persones usuàries de pròtesis auditives i les persones sordes signants, s’oferirà servei de bucle magnètic i interpretació en signes, respectivament.

Així, acostar-se a la música de jazz pot ser no només un bon exercici mental per revelar noves estructures musicals sinó també descobrir com el jazz pot ser accessible de debò.

Podeu trobar més informació i compra d’entrades al nostre web

sserenaders

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 27 Agost, 2015 by in Música, Per l'accessibilitat and tagged , , , , .
A %d bloguers els agrada això: