El Bloc de Cultura

Des de la Fundació Catalunya-La Pedrera volem fomentar la creació artística i la reflexió per mitjà de l’acció i la difusió cultural, tot impulsant el talent per arribar cada dia a més persones.

Fotografiant jazz al terrat de La Pedrera, per Dani Àlvarez

A començaments de l’estiu de 2011, després de prop d’un any de feina inventariant l’arxiu personal, la biblioteca i la col·lecció de Toni Catany, la fotografia va atrapar-me definitivament i vaig decidir comprar un equip, justet però mig digne, per tal de poder satisfer la necessitat apremiant de fer fotos que començava a sentir.

giulia-valle-trio_pedrera_193

Ja feia alguns anys que els mesos d’estiu m’ocupava una altra feina, la de regidor dels concerts de les Nits d’Estiu al Terrat de La Pedrera, i els minuts morts a les proves de so i els concerts em van donar una ocasió immillorable per practicar i anar afinant la meva tècnica. És així que va néixer una meva sèrie fotogràfica que ha fet certa fortuna, “En què pensen els músics”, de la qual en tenen gran culpa les limitacions tècniques que m’obligaven a disparar a velocitats baixes i centrar-me per força en els moments de reflexió més que en els d’acció (alguns anys després, amb un equip molt més raonable per dedicar-se a la fotografia d’espectacles, els moments marginals als concerts en què surt a la llum la vida interior dels músics segueixen sent els que més em criden l’atenció).

amargant-quintet_059alexis-quadrado-4tet_073

Disposar d’un camp de proves tan fotogènic com és el terrat de La Pedrera durant dos o tres dies a la setmana, tres mesos a l’any, i a més poder-hi retratar els millors músics del país, com MarcoMezquida, Perico Sambeat, Marcel·lí Bayer, Ramon Prats, David Pastor, Giulia Valle, Roger Mas, David Xirgu i tants d’altres és un luxe i un privilegi que no agrairé mai prou. 

carme-canela_pedrera_175-bn

Si no fos pel meu pas com a regidor pels concerts d’estiu a La Pedrera, possiblement avui no seria fotògraf de concerts i, de ben segur, no seria el fotògraf que sóc.

Dani Àlvarez

Fotògraf i regidor de les  Nits d’Estiu a La Pedrera

http://wayyoulooktonight.wordpress.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 9 Setembre, 2015 by in Música and tagged , , , , , .
A %d bloguers els agrada això: