Des de la Fundació Catalunya-La Pedrera volem fomentar la creació artística i la reflexió per mitjà de l’acció i la difusió cultural, tot impulsant el talent per arribar cada dia a més persones.
A la Fundació Catalunya – La Pedrera ens agrada el cinema, i ens agrada en pantalla gran i versió original… Ho tenim clar: és la forma de captar el llenguatge i narrativa del director, la interpretació dels actors o les subtileses visuals de la fotografia. En una sola frase, és la forma d’apropar-se al resultat per al que tot l’equip de rodatge ha treballat.
La pantalla d’un dispositiu mòbil o una versió doblada plantegen massa filtres entre l’espectador i la pel·lícula tal i com aquesta havia estat concebuda, però la indústria audiovisual actual té unes vies de difusió comercial que propicien tot el contrari: que les arts audiovisuals com el cinema o les sèries puguin ser consumides –parlant en termes mercantilistes- de forma ràpida i a qualsevol lloc.
Les produccions més comercials mantenen encara una determinada presència en sales de cinema, però no passa el mateix amb propostes més arriscades, que sovint veuen reduït el seu recorregut a festivals i poc més. Per això, des de la Fundació programem juntament amb l’Associació Cultural Anima’t el cicle Cinema VO (versió original) a Tarragona, una ciutat on tradicionalment hi hem tingut implicació, i on aquesta iniciativa suposa l’única oportunitat per al públic local d’accedir al cinema que no arriba a les sales en la llengua en què ha estat produït.
La programació és completament actual, les pel·lícules no tenen més d’un any, i per temàtica es mouen a mig camí entre el cinema d’autor i el més comercial. És una proposta que, seguint la línia que Anima’t ja havia instaurat en anys anteriors, és apta per a tots els públics, no cal ser un cinèfil radical per gaudir-les, i en conjunt, sota el nostre criteri, acaba configurant un mapa del millor cinema de l’any.
Comencem el 4 d’octubre, amb Calvary (John Michael McDonagh, 2014) i a partir d’aquí dedicarem totes les tardes de diumenge, fins al 29 de novembre, amb una sola excepció. Amb propostes en anglès, francès, japonès i fins i tot en basc, tindrem l’opció de veure, entre d’altres, la darrera producció de Wim Wenders (La sel de la terre), la candidata espanyola als propers Òscars (Loreak), la que podríem qualificar de tapada als darrers (Whiplash, que es va endur tres estatuetes) o una comèdia francesa molt almodovariana (Une nouvelle amie)…
Podeu consultar tota la programació al nostre web.
Té el públic tarragoní una forma millor de passar el diumenge a la tarda?