El Bloc de Cultura

Des de la Fundació Catalunya-La Pedrera volem fomentar la creació artística i la reflexió per mitjà de l’acció i la difusió cultural, tot impulsant el talent per arribar cada dia a més persones.

Residències Musicals: nova temporada 2015-2016

El dia 18 d’octubre s’inicia la quarta edició del cicle Residències Musicals a La Pedrera amb un concert de la jove arpista Esther Pinyol, en una temporada que presenta grans atractius, tant d’intèrprets com de formats i repertoris- per al públic que fidelment segueix els concerts de La Pedrera dels diumenge per la tarda.

Anna Alàs - Concert de cambra. Març 2013

Anna Alàs amb Ensemble Daimonion – Concert de cambra. Temporada 12-13

Aquest projecte que es va iniciar la temporada 2012-2013 és una plataforma que permet joves intèrprets presentar tota la seva versatilitat, sigui en solitari o en col·laboració amb altres músics, que els incentiva per l’ampliació de repertoris i, alhora, contribueix a la projecció de la seva carrera. Després de tres temporades donant suport i promocionant els joves talents musicals del nostre país, aquest projecte ha permès a gairebé 3.000 persones poder gaudir d’estrenes absolutes i interpretacions notables que amb tota seguretat esdevindran les figures del panorama musical català en un futur proper.

Pau Codina - Concert duet. Novembre 2013

Pau Codina amb Lilit Grigoryan. Temporada 13-14

Els residents són músics molt joves de gran talent, que tot i gaudir ja de projecció internacional, agraeixen promoció i el suport del públics locals. Són intèrprets amb trajectòria professional -reconeguda amb premis i avalada per interpretacions amb les millors formacions i auditoris, però amb un gran marge de creixement i, sobretot, amb unes ànsies de superació que van més enllà d’ explotar el seu virtuosisme i repetir repertoris còmodes. Són artistes creatius, plenament implicats, ja que és totalment responsabilitat seva seleccionar els programes i triar els intèrprets convidats que els acompanyen en els concerts de la seva residència.

Oscar Alabau i Albert Guinovart - Concert duet. Temporada 14-15

Oscar Alabau amb Albert Guinovart. Temporada 14-15

Una temporada més s’ha fet una acurada selecció entre els joves intèrprets de més talent de l’actual panorama català, que ha inclòs tant als més vinculats a les programacions estables del país, com als que estan residint a l’estranger, bé completant els seus estudis bé ja inserits al món professional, i també als graduats més destacats de l’ESMUC. Per a la temporada 2015-2016 s’han valorat vint-i-tres candidats, i d’entre els sis finalistes, els escollits com a residents han estat el baríton Josep-Ramon Olivé, l’arpista Esther Pinyol i el pianista Ricard Rovirosa, tots tres representatius del gran talent musical emergent de casa nostra.

Josep-Ramon Olivé, baríton

Josep-Ramon Olivé, baríton

Esther Pinyol, arpista

Esther Pinyol, arpista

Ricard Rovirosa, pianista

Ricard Rovirosa, pianista

Aquesta nova temporada presenta a més una novetat de format: els residents, en comptes d’interpretar tres concerts seguits dins d’un trimestre, s’alternaran i protagonitzaran un concert diferent cadascun d’ells dins de cada trimestre per tal d’oferir una temporada de concerts amb una programació més variada i atractiva. Això permetrà als residents treballar amb més temps els seus programes i, alhora vincular-se al programa de Residències de la Fundació durant tota la temporada.

A l’auditori de La Pedrera s’escoltarà per primer cop l’arpa, un instrument poc habitual en els nostres escenaris. Esther Pinyol, una de les arpistes més joves del nostre país, primera llicenciada en aquesta disciplina a l’ESMUC, es presentarà amb estrenes absolutes i obres mai interpretades a Catalunya. Així mateix, com a la primera temporada, la veu serà protagonista amb els concerts de Josep-Ramon Olivé, un dels joves barítons amb més clara trajectòria ascendent. Com a totes les temporades, el piano també serà present amb la residència i els concerts de Ricard Rovirosa, un dels joves pianistes més destacats de l’escola pianística catalana.

Podeu consultar la programació dels concerts al nostre web.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 8 Octubre, 2015 by in Música and tagged , , , .
A %d bloguers els agrada això: