El Bloc de Cultura

Des de la Fundació Catalunya-La Pedrera volem fomentar la creació artística i la reflexió per mitjà de l’acció i la difusió cultural, tot impulsant el talent per arribar cada dia a més persones.

Modernisme accessible

A La Pedrera ens agrada fer accessible els nostres continguts independentment de les capacitats dels nostres visitants. Per aquest raó, les visites accessibles de l’exposició «Modernisme. Art, tallers, indústries» oferiran també l’oportunitat a les persones cegues i/o amb baixa visió de gaudir d’un itinerari únic: descobertes tàctils de peces originals d’artistes, artesans i reproduccions cedides per entitats que col·laboren amb l’exposició.

Conèixer l’art del vitrall –amb un vitrall cedit per Vitralls Bonet– o el de la forja –amb formes i encunys originals de flors, fulles, dracs, etc.- del taller de Victor Cunillera-. A través de l’exploració tàctil es podrà entendre com aquestes antigues tècniques es van recuperar i difondre amb noves iconografies i composicions relacionades amb la natura.

Peces de forja cedides del taller de Víctor Cunillera

Peces de forja cedides del taller de Víctor Cunillera

Pel que fa a l’art de la ceràmica, una de les arts més utilitzades pels revestiments modernistes, disposarem de botons aplicats a la casa Lleó Morera de Barcelona, obra de Lluís Domènech i Montaner i escates ceràmiques aplicades en moltes cobertes de manera habitual durant el Modernisme. Aquestes peces, cedides pels Museus d’Esplugues de Llobregat,  permetran entendre formes, volums, textures i usos dins el context modernista.

Cos de vestit de seda

Cos de vestit de seda per accedir als diferents acabats tèxtils. Cedit per l’Àrca de l’Àvia

La part final d’aquest itinerari tàctil inclourà peces de la botiga l’Arca de l’Àvia per copsar les arts de l’agulla i el tèxtil. Les mostres d’indumentària de l’època inclouran la part superior d’un vestit en tècnica Jacquard, amb motius florals i geomètrics, adornat amb tires de vellut amb punys i coll de randes policromes i uns botins modernistes de cuir amb botons metàl·lics.

Botins modernistes de cuir

Botins modernistes de cuir cedits per l’Àrca de l’Àvia

Així mateix, descobrirem tècniques i textures aplicades a la decoració de la llar amb un fris de vellut amb motius florals de margarida i rosa, molt característic de l’època modernista.

Fris de vellut modernista c.1900

Fris de vellut amb motius modernistes, c.1900, cedit per l’Àrca de l’Àvia.

Aquestes visites les oferim a la carta per a grups de persones amb diversitat sensorial per tal d’ajustar el recorregut a les seves necessitats. En el cas de les visites per a persones cegues i amb baixa visió, per exemple, a més de l’itinerari guiat de forma descriptiva tant de l’espai com del contingut exposat, posem a la seva disposició el recurs d’un programa de mà en braille i en macro caràcters, amb la informació genèrica de l’exposició.

Pel que fa a les persones sordes signants els oferim un servei d’interpretació en llengua de signes que acompanya la guia i per a les persones sordes oralistes un guia amb un discurs que afavoreix la lectura labial.

Una proposta diferent per fer accessibles els continguts d’una exposició única que no us podeu perdre!

Podeu ampliar informació i fer reserves de les visites accessibles a través del correu: accessibilitat@fcatalunyalapedrera.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: