El Bloc de Cultura

Des de la Fundació Catalunya-La Pedrera volem fomentar la creació artística i la reflexió per mitjà de l’acció i la difusió cultural, tot impulsant el talent per arribar cada dia a més persones.

Converses a La Pedrera, per Montse Ingla i Anton Munné

La conversa és intercanvi, tant entre els que hi participen com pels que simplement escolten. La conversa ens permet situar-nos en el lloc de l’altre, entendre punts de vista diferents o reconèixer-hi els nostres. La conversa és sempre distesa i amable. La discrepància és un al·licient, i l’acord, un punt de trobada que sempre admet matisos.

Aquest és l’esperit que presideix el projecte que, a primers del 2011, Arcàdia va proposar a la Fundació Catalunya – La Pedrera, on va trobar una gran complicitat per tirar-lo endavant plegats, i des d’aleshores forma part de la programació cultural de La Pedrera. Treballem junts per promoure la reflexió sobre la contemporaneïtat i els seus reptes, des d’una perspectiva humanista i interdisciplinària, a través de la conversa.

_MG_6276

Hem volgut que cada sessió reunís una personalitat estrangera i una d’aquí. Fem per manera que el convidat tingui la possibilitat de mostrar-se des de la seva disciplina de coneixement i que el seu interlocutor l’acompanyi en el diàleg per desvetllar-nos el seu univers.

_MG_7903

Convidar escriptors, músics, pensadors, gent de la cultura, en sentit ampli, que són una referència internacional no és fàcil, sobretot per qüestions d’agenda, de tant com estan absorbits per la seva feina i la demanda que tenen d’arreu del món a participar en debats, conferències o presentacions. En alguns casos, el fet que acabés de publicar-se un dels seus llibres al nostre país ho ha facilitat; però també n’hi ha que han declinat altres invitacions per poder participar a les Converses a La Pedrera en la data concreta que se’ls proposava. Tots han estat, sempre, d’una gran generositat.

_MG_7063

Fins ara, no hi ha hagut cap conversa igual. N’hi ha hagut de to periodístic, d’altres més erudites; unes de caràcter biogràfic, altres amb un fort component polític i social; n’hi ha hagut de sorprenents i n’hi ha hagut d’emotives. No n’hi ha hagut cap que deixés l’auditori indiferent. Les vint-i-dues converses que hem escoltat fins ara han recorregut la literatura, la música, el teatre, la política, la història, l’economia, la sociologia, l’antropologia, el periodisme, els viatges… I el que és més rellevant: totes les converses ens han parlat de la condició humana i de la nostra manera d’estar al món.

_MG_1826

I és amb ànim d’anar aprofundint en el nostre esperit crític que es continuaran programant les Converses a La Pedrera; continuarem donant-nos l’oportunitat de conèixer una mica més de prop aquestes personalitats que poden ensenyar-nos altres maneres de mirar, i potser això contribueixi, en cadascun de nosaltres, a anar creant el nostre espai i saber com volem viure.

O, com suggereix  John Gray, al qual sentirem amb Ferran Sáez Mateu el dia 5 d’octubre, anar intentant trobar la nostra llibertat interior.

 

Sisena edició Converses a La Pedrera – Del 5 d’octubre al 2 de novembre 2015

 

Montse Ingla i Anton Munné

Arcàdia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Informació

This entry was posted on 28 Setembre, 2015 by in Pensament i literatura and tagged , , , , .
A %d bloguers els agrada això: